Briljant basketbal logo vanaf maar 15 euro!

Bent u op zoek naar een basketbal logo voor uw club? Hier vindt u een geweldig logo voor een erg goedkope prijs. Onze designers zijn echte deskundigen en leveren bekwame sportlogo’s. Zij maken een helemaal gepersonaliseerd basketbal logo.

Daarom kiest u voor een basketbal logo bij 15 euro logo’s!

Wilt u graag een basketbal logo? Wij zijn hét bedrijf voor logo design. Onze designers hebben jarenlange ervaring met het maken van allerlei sport logo’s. Ze zijn gespecialiseerd in het creëren van logo’s maken voor sportscholen, sportclubs en fabrikanten die sportproducten produceren.

Onze ontwerpers houden rekening met al uw wensen. Bovendien komt de identiteit van uw bedrijf, vereniging of organisatie naar voren. Het resultaat is een vakkundig en stijlvol logo tegen een aantrekkelijke prijs.

Deze voorbeelden van basketbal logo’s vonden wij via het internet:

basketbal logo nederland basketbal logo voorbeeld basketbal logo

Onze pakketten

U heeft bij 15 euro logo’s de keuze uit velerlei pakketten voor het ontwerp van uw logo. Wilt u uw logo alleen op uw website of ook op uw drukwerk gebruiken? Wilt u één logo of misschien meerdere logo’s? Hoe vaak u het logo kunt bijstellen, hangt van het pakket af.

Kies het pakket wat bij uw wensen en uw budget past. Er zijn maar liefst 6 pakketten, dus het ideale pakket voor uw situatie zit er zeker bij!

Bekijk al onze prijzen en pakketten.

Zo bedenkt u een adequaat basketbal logo

Het is verstandig om van te voren te bepalen hoe uw basketbal logo er ruwweg uit moet komen te zien. Een logo is uw visitekaartje. Mensen krijgen een eerste impressie van uw club of bedrijf via uw logo. Zorg dat dat een goede impressie is.

Bij het verzinnen van een efficiënt basketbal logo is het van belang om de volgende vragen te beantwoorden:

  1. Welke lettertypen en kleuren helpen om mijn boodschap over te brengen?
  2. Wat voor een logo spreekt mijn beoogde doelgroep aan?
  3. Wat voor een logo laat zien waar mijn bedrijf of instelling voor staat? Welke elementen omtrent basketbal wil ik in het logo naar voren laten komen? Denk bijvoorbeeld aan het gevoel dat de sport op roept.

We hebben een aantal tips voor u die helpen om basketbal logo te bedenken.

Opdoen van inspiratie

Welke logo’s bestaan er op het terrein van een basketbal logo? Kijk op het internet. Daar zijn talrijke logo’s te vinden. Zo doet u ideeën op wat betreft hoe u uw logo wilt vormgeven.

Hou het eenvoudig

Een simpel logo wordt makkelijker herkend dan een complex logo. De meest effectieve logo’s hebben iets onverwachts en speciaals, zonder dat het logo gecompliceerd is.

Welke kleuren?

Wilt u een logo in zwart en wit of in kleur ? Welke kleuren wilt u gebruiken? Bepaalde kleuren brengen bepaalde associaties met zich mee. Rood is bijvoorbeeld de kleur van liefde en hartstocht.

Denk vanuit de klant

De reactie van uw klanten beslist of uw logo geslaagd is of niet. Het is met name belangrijk om na te gaan waar uw klant aan denkt bij uw product of dienst. Wat associeert uw klant met basketbal?

Woordmerken en beeldmerken

U heeft de keuze uit een woordmerk logo, beeldmerk logo of een combinatie daarvan. Hieronder leggen we uit wat een beeldmerk en wat woordmerk is.

Beeldmerk logo

Een beeldmerk logo bestaat alleen uit een vorm, een pictogram of een symbool. Kies voor een beeldmerk logo als de vorm, het pictogram of het symbool wat u verzonnen heeft duidelijk aangeeft waar uw dienst of product voor staat. Het is voornamelijk praktisch om gebruik te produceren van een beeldmerk logo als uw doelgroep al bekend met u is.

Woordmerk

Bij een woordmerk wordt er alleen gebruik gemaakt van letters. Het lettertype wat u kiest, is zeer cruciaal. Bij veel gebruikte woorden kunt u een creatief en origineel lettertype gebruiken. Uw consumenten zullen het woord namelijk snel thuisbrengen. Bij woorden die minder vaak voorkomen is een simpel lettertype doeltreffender. Het gebruik van talloze lettertypes is over het algemeen af te raden.

Bij een woordmerk logo zijn de kleuren zeer belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een contrasterende achtergrond kleur, waardoor de letter eruit springen. Gebruik niet al te veel kleuren. In sommige gevallen werkt het gebruik van veel kleuren. Kijk bijvoorbeeld naar het logo van Ebay.   

Combinatie

Kies voor een combinatie van een woord- en een beeldlogo als de naam van uw bedrijf niks vertelt over uw artikel of dienst, als uw naam niet kermerkend genoeg is of als u nog meer naamsbekendheid wilt krijgen. Door woord en beeld met elkaar te verbinden maakt uw logo direct duidelijk waar uw bedrijf voor staat en welk product of dienst u levert.

Welke lettertypen zijn geschikt voor mijn basketbal logo?

Het lettertype dat u kies voor uw basketbal logo bepaalt voor een groot deel ook de uitstraling van het logo. Elk lettertype brengt weer andere gevoelens bij uw consumenten naar boven. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een lettertype dat past bij uw bedrijf of vereniging. Wilt u bijvoorbeeld voor een eigentijds, conventioneel, stoer of juist stijlvol lettertype.

Er zijn een aantal lettertypes die vaak benut worden voor logo’s, omdat ze daar uiterst geschikt voor zijn:

  • Impact
  • Century Gothic
  • Eras
  • Tahoma
  • Gill Sans Ultra Bold
  • Agency FB

Welke kleuren kies ik voor mijn logo?

Wilt u graag kleuren in uw basketbal logo gebruiken, maar weet u niet wat voor een kleuren? Dit zijn de meest gebruikte kleuren en hun betekenis:

Rood

Deze kleur impliceert hartstocht, vitaliteit, risico en agressie. Rood wordt ook geassocieerd met warmte en hitte. Voor sport logo’s is rood een uitstekende kleur, omdat een logo door rood er dynamischer uitziet.

Oranje

Oranje is de kleur van ontwikkeling en progressie. Het staat bovendien voor Holland, voor jeugdigheid, vreugde, vitaliteit en warmte. Net zoals rood is oranje een geweldige kleur voor een sport logo.

Geel

Geel is een kleur waar u mee op moet passen. Het heeft goede associaties zoals zonlicht, maar bovendien negatieve associaties zoals lafheid. In veel waarschuwingstekens wordt bovendien gebruik gemaakt van geel, omdat geel ook de kleur is van behoedzaamheid.

Groen

Groen is voornamelijk de kleur van milieuvriendelijkheid. Merken van biologische artikelen maken bijvoorbeeld veel gebruik van de kleur groen. Groen staat ook voor vooruitgang.

Blauw

Deze kleur wordt veel gebruikt in de financiële wereld. Het impliceert namelijk betrouwbaarheid, deskundigheid en rust. Blauw staat ook voor succes en autoriteit. Vandaar dat de politie bijvoorbeeld gebruik maakt van blauw.

Zwart

Een kleur met twee zeer velerlei betekenissen. Aan de éne kant impliceert zwart sterkte en gratie, aan de andere kant dood en misdaad (bijvoorbeeld: de zwarte markt). Zwart vormt een sterk contrast met de meeste andere kleuren.

Wit

Wit is vooral de kleur van zuiverheid, puurheid en eenvoud. Wit wordt vaak gebruikt als contrast- of achtergrondkleur. Als een logo te veel wit heeft, kan het leeg lijken.

Paars

Vroeger was het zeer duur om deze kleur te maken. Nog steeds wordt paars verbonden met luxe en rijkdom, maar ook met mysterie en magie. Paars staat ook voor creativiteit.

Bruin

Bruin betekent geborgenheid, structuur en bescherming. Gebruik bruin bovendien in uw logo als zwart te heftig is.

Roze

Een zachtere versie van rood. Roze staat voor vrouwelijkheid, liefde en medeleven. Met name de ondernemingen die producten voor vrouwen creëren, gebruiken roze in hun logo.

Ons bedrijf

Wij hebben veel ervaring in het maken van verschillende logo’s. 15 Euro Logo’s maakt met name logo’s voor beginnende ondernemingen. Wij helpen bovendien graag bestaande bedrijven die hun logo willen laten herontwerpen of een nieuw logo wensen.

Wilt u een logo dat de normen van uw bedrijf uitstraalt? Onze geoefende en originele grafische designers produceren een logo voor u dat aan al uw verlangens voldoet. Onze designers zijn veelzijdig. Ze creëren verscheidene unieke logo’s voor bedrijven uit veel verschillende branches. Uw logo wordt ontwikkeld tegen een zeer aantrekkelijk prijs in slechts 72 uur.

Wij luisteren exact naar uw behoeften en wensen. Op die manier zorgen we ervoor dat uw logo aan al uw verwachtingen voldoen. De combinatie van uw aanwijzingen en het originele brein van onze ontwerpen resulteert in een logo dat de identiteit en het imago van uw bedrijf uitdraagt.

15 Euro Logo’s laat beslist tevreden klanten achter. Het bewijs? Onze referenties!

Zo neemt u contact met 15 Euro Logo’s op

Heeft u vragen over een basketbal logo? Neem contact met ons op! Wij beantwoorden met plezier al uw vragen.

Ons email-adres is info@15eurologos.nl. U krijgt binnen (circa) 24 uur antwoord op uw vragen.